Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Zuur­kool­stamp­pot met Frank­fur­ters

Als de zomer voorbij is en het weer wat kouder wordt is het weer tijd voor echte wintergroenten. Deze zuurkoolstamppot met frankfurters past daar precies bij.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 minuten gaar. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes en voeg ze na 10 minuten bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 minuten toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.


Stap 2

Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.


Laat ons weten wat je van dit recept vindt, mail je reactie naar stamppotmaandag@gmail.com

800 gr kruimige aardappelen
1 knolselderij (geschild)
500 gr gekookte zuurkool (uitgelekt)
125 ml zure room
50 gr boter
1 el karwijzaad
1 pakje Zeeuws spek (144 gr)
1 blik Frankfurters (580 gr)
10 stuks)

Close Menu