Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Zuur­kool­stamp­pot met worstjes

Als de zomer voorbij is en het weer wat kouder wordt is het weer tijd voor echte wintergroenten. Deze zuurkoolstamppot met frankfurters past daar precies bij.

Heb je zin in een lekkere winterse stamppot. Deze zuurkoolstamppot met worstjes is het perfecte gerecht voor een winterse avond.

Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit gestampte aardappelen en zuurkool en wordt vooral in de wintermaanden gegeten. Zuurkoolstamppot is een goede bron van vezels, vitamines en mineralen. 

Het gerecht wordt meestal met spekjes en rookworst geserveerd, maar smaakt ook heel goed met frankfurters. 

Frankfurters

Frankfurters staan ook wel bekend als Frankfurter worstjes. Dit zijn langwerpige worstjes en ze zijn vernoemd naar de stad Frankfurt in Duitsland. Ze zijn gemaakt van gemalen varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beide, en worden gekruid met een mix van specerijen zoals nootmuskaat, peper en koriander.

De kruidige smaak van de worstjes gaat geweldig goed samen met zuurkoolstamppot. 

Recept zuurkoolstamppot met worstjes

Heb je zin in zuurkoolstamppot in combinatie met de lekkere frankfurters? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 minuten gaar.

Stap 2

Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes en voeg ze na 10 minuten bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 minuten toe.

Stap 3

Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.

Zet je zuur­kool­stamp­pot met worstjes op tafel en eet smakelijk!

Meer lekkere gerechten met zuurkool

Zuurkool is een gezonde en veelzijdige groente. Dit zijn nog meer lekkere gerechten met zuurkool:

Kijk op deze pagina voor al onze (stamppot)gerechten. 

Heb je zelf ook een lekker stamppotrecept gemaakt? Deel je gerecht op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

800 gr kruimige aardappelen
1 knolselderij (geschild)
500 gr gekookte zuurkool (uitgelekt)
125 ml zure room
50 gr boter
1 el karwijzaad
1 pakje Zeeuws spek (144 gr)
1 blik Frankfurters (580 gr)
10 stuks)