Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Als de zomer voorbij is en het weer wat kouder wordt buiten wordt het weer tijd voor echte wintergroenten. Zuurkool is er zo eentje. Maak een heerlijke zuurkool door lekkere ingrediënten toe te voegen. Prak de zuurkool door lekkere aardappelen heen, doe er een vette jus over, en je hebt een heerlijk gerecht.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en doe na 10 min. bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 min. toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.

800 g aardappelen (iets kruimig)
1 knolselderij (geschild)
1 zak gekookte wijnzuurkool ((500 g)
uitgelekt)
1 bekertje zure room (125 ml)
50 g boter
1 el karwijzaad
1 pakje Zeeuws spek (144 g)
1 blik Frankfurters (580 g
10 stuks)

Close Menu