vegetarische stamppot

Recept raapstelen stamppot vegetarisch met Romeinse sla

Wie dacht dat je stamppot alleen maar met rookworst of een gehaktbal kan eten heeft het mis. Je kunt deze heerlijke raapstelen stamppot vegetarisch klaarmaken!

Deze vegetarische stamppot bevat geen dierlijke producten en is daarom geschikt voor zowel  vegetariërs als veganisten. Maar ook wanneer je normaal gesproken wel vlees eet is dit een heerlijk recept om een keer een dagje het milieu te sparen.

Raapstelen

Raapstelen worden ook wel ‘bladmoes’ of ‘keeltjes’ genoemd. Het is een koolsoort die zowel gekookt als rauw in een salade kan worden gegeten. Zoals alle koolsoorten, behoren raapstelen tot de meest gezonde groenten. Ze bevatten onder andere vitamine A, B, C en K. Daarnaast bevat het de mineralen calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink en zelfs omega 3 vetzuren. 

Romeinse sla

Naast raapstelen bevat deze vegetarische stamppot ook Romeinse sla. Deze slasoort staat ook wel bekend als romaine sla. Het heeft langwerpige, stevige bladeren en een knapperige textuur. Romeinse sla is een populaire keuze voor salades vanwege zijn milde smaak en stevigheid, maar is ook erg lekker in een stamppot. Het bevat ook voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine K, foliumzuur en vezels.

Recept stamppot raapstelen vegetarisch

Heb je zin om deze lekkere vegetarische stamppot raapstelen zelf te maken? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en de sla. Snijd vervolgens de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.

Stap 2

Verwarm wat arachideolie en bak hierin de veganistische tofu reepjes heet en bruin. Bereid ondertussen de bouillon.

Stap 3

Giet de gare aardappelen af en maak er met de hete bouillon een puree van. Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel al roerend op.

Stap 4

Schep de vegetarische stamppot op de borden en verdeel de veganistische reepjes erover. 

Eet smakelijk!

Meer vegetarische stamppotten

Dit is natuurlijk niet de enige vegetarische stamppot die je kunt maken. Dit zijn nog meer lekkere recepten voor een gezonde vegetarische stamppot:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie

Heb je zelf een lekker recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

700 g aardappelen
250 g raapstelen
1 krop Romeinse sla
200 gram Veganistische tofu reepjes
1 theelepel gemalen komijnzaad
1,5 dl Groentebouillon
1 snufje Keukenzout
Arachideolie