vegetarische stamppot

Vegetarische stamppot met raapstelen en romeinse sla

Deze vegetarische stamppot bevat geen dierlijke producten en is daarom geschikt voor zowel  vegetariërs als veganisten. Maar ook wanneer je normaal gesproken wel vlees eet is dit een heerlijk recept om een keer een dagje het milieu te sparen. Raapstelen worden ook wel ‘bladmoes’ of ‘keeltjes’ genoemd. Het is een koolsoort die zowel gekookt als rauw in een salade kan worden gegeten. Zoals alle koolsoorten, behoren raapstelen tot de meest gezonde groenten. Ze bevatten onder andere vitamine A, B, C en K. Daarnaast bevat het de mineralen calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink en zelfs omega 3 vetzuren. 

Vegetarische stamppot met raapstelen en romeinse sla – Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en de sla. Snijd vervolgens de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.

Stap 2

Verwarm wat arachideolie en bak hierin de veganistische tofu reepjes heet en bruin. Bereid ondertussen de bouillon.

Stap 3

Giet de gare aardappelen af en maak er met de hete bouillon een puree van. Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel al roerend op.

Stap 4

Schep de vegetarische stamppot op de borden en verdeel de veganistische reepjes erover. 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Aardappel 700 gram
Gemalen komijnzaad 1 theelepel
Groentebouillon 1.5 dl
Keukenzout 1 snufje
Raapstelen 250 gram
Romeinse sla 1 krop
Veganistische tofu reepjes 200 gram
Arachideolie