Stamppot hutspot met beenham

Stamppot hutspot met beenham

Een typisch oer Hollandse maaltijd. Waar je na een koude winterse dag, met smart naar verlangt. Stamppot hutspot met beenham is een feestmaal. Een heerlijke stamppot uit de oven is iets wat stamppot maandag kenmerkt. Hutspot maak je in 30 minuten.

Stap 1
Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden celsius. Meng de knoflook met mosterd, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, wat zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. Wrijf de beenham hiermee in. Snijd 1 ui in ringen en snipper de rest van de uien.


Stap 2
Meng de gesnipperde uien met de wortel, aardappels, 1 eetlepel Italiaanse kruide, wat zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Leg de beenham ertussen.


Stap 3
Rooster de groenten en beenham in 40-45 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Bak in een koekenpan met de resterende olie de uiringen bruin.


Stap 4
Houd de beenham warm onder aluminiumfolie. Stamp de aardappels en groente in de braadslede tot een grove stamppot. Schep de hutspot in warme kleine ovenschaaltjes of diepe borden en verdeel de plakken ham, uiringen en resterende kruiden erover.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

500 g beenham
1 teenknoflook
1 el mosterd
1 bakje verse Italiaanse kruiden
1 kg aardappels
5 el olijfolie
500 g uien
500 g winterwortel
150 ml melk
zout en peper naar smaak