912685c1ecaf23df0457992ba04fffae

912685c1ecaf23df0457992ba04fffae

Boerenkool ovenschotel met peren en rookworst

    , , ,   

oktober 13, 2016

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4 personen

Ingrediënten

450 g diepvries boerenkool

1 kg kruimig kokende aardappelen

2 dl halfvolle melk

4 eetlepels vloeibare margarine

2 rode uien

2 stevige handperen

extra nodig: ingevette ronde ovenschaal (inhoud 1½ l)

1 Gelderse Boeren Scharrelrookworst

Bereiding

Stap 1

Neem de boerenkool 30 minuten van tevoren uit de diepvries.

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar.

Giet ze af en laat ze uitdampen. Pel ondertussen de uien en snijd ze in partjes.

Stap 2

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit 1 eetlepel van de margarine en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur.

Voeg de boerenkool en zout naar smaak toe en verwarm ca. 5 minuten totdat de boerenkool ontdooid is.

Stap 3

Schil de peren en snijd er één in 12 partjes en de andere in stukjes. Verwarm de melk en stamp de aardappelen tot een grof kruim, schep de melk en 2½ eetlepels vloeibare margarine erdoor.

Breng op smaak met peper.

Schep de stukjes peer en de boerenkool erdoor. Snijd ¾ van de Unox rookworst in plakken en snijd de rest van de rookworst in plakjes erin.

Stap 4

Verdeel de helft van de boerenkool over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de plakjes rookworst erover.

Stap 5

Dek af met de rest van de boerenkool. Verdeel de peerpartjes erover en leg het ingesneden stukje rookworst in het midden.

Bestrijk de rookworst en de peerpartjes met de rest van de margarine. Laat de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten door en door warm worden.

Stap 6

Serveer de boerenkool ovenschotel direct met de peren en de rookworst,

Eet smakelijk!

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size4 personen