hildasstamppot

hildasstamppot

Stamppot spinazie met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

  , ,   , , ,   

december 16, 2016

Dit overheerlijke spinaziestamppotrecept is met ons gedeeld door een stamppotfan: Hilda Schuitema. Zij noemt zichzelf, zoals haar zus het verwoord, een 'uit de losse pols koker'. Probeer met dit recept dus een keer te variëren in hoeveelheden, net als Hilda!

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 45 minuten

    45 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen

500 g (diepvries) spinazie

2 tbsp zongedroogde tomaatjes

1 bol mozzarella

85 g geitenkaas (met honing)

1 grote ui

1 zakje spekre

300 g spekreepjes

zout

peper

melk

olie

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze daarna in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg 15 minuten voordat de aardappelen klaar zijn, de spinazie toe en laat dit de rest van de tijd meekoken.

Stap 2

Doe een beetje olie in een pan en bak de spekjes uit. Snijdt ondertussen de uien in (halve) ringen. Zodra er genoeg vet vrij is gekomen uit de spekjes, voeg je de uien toe. Deze een paar minuten fruiten.

Stap 3

Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze bij de spekjes om ze te verwarmen. Snijd ondertussen de mozzarella en geitenkaas in blokjes. Giet de aardappels af en voeg een scheutje melk toe. Stamp de aardappelen en spinazie tot een geheel. Schep hierna het spekjesmengsel door de stamppot. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size4