Gezond eten

Wij houden van gezond, maar wel lekker eten. We proberen ons dan ook aan een gezond voedingspatroon te houden. Je kent het wel: twee stuks fruit per dag, niet te veel snoepen en ’s avonds een goede portie groentes. Uit een onderzoek van Google blijkt dat wij hier (gelukkig) niet de enige in zijn.

Zo kwam naar voren dat Nederlanders steeds vaker naar gezonde, nieuwe recepten zoeken. Dit doen ze door als zoekterm een gerecht in te typen met daarbij het woord ‘gezond’ of simpelweg te googelen op ‘gezond recept’. Ook gaan veel Nederlanders op zoek naar een gezonder alternatief voor hun favoriete recepten.

Onze geliefde stamppot valt gelukkig vaak onder het kopje ‘gezonde recepten’, maar is eigenhandig ook gezonder te maken. Dit komt door de grote hoeveelheid groente die in de stamppot verwerkt zitten. Door stamppot te eten krijg je dus snel en makkelijk de aangeraden hoeveelheid groenten binnen. Ook de aardappelen zijn goed voor je lichaam, zo lang je ze met mate eet. De aardappel zit bomvol met vitaminen, mineralen en koolhydraten. Al deze stofjes heeft het lichaam nodig, koolhydraten zorgen bijvoorbeeld voor energie en mineralen zijn de bouwstoffen van het lichaam. Dat stamppot vaak wel veel calorieën bevat, zien we dan maar door de vingers!

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…