Gezond eten

Wij houden van gezond, maar wel lekker eten. We proberen ons dan ook aan een gezond voedingspatroon te houden. Je kent het wel: twee stuks fruit per dag, niet te veel snoepen en ’s avonds een goede portie groentes. Uit een onderzoek van Google blijkt dat wij hier (gelukkig) niet de enige in zijn.

Zo kwam naar voren dat Nederlanders steeds vaker naar gezonde, nieuwe recepten zoeken. Dit doen ze door als zoekterm een gerecht in te typen met daarbij het woord ‘gezond’ of simpelweg te googelen op ‘gezond recept’. Ook gaan veel Nederlanders op zoek naar een gezonder alternatief voor hun favoriete recepten.

Onze geliefde stamppot valt gelukkig vaak onder het kopje ‘gezonde recepten’, maar is eigenhandig ook gezonder te maken. Dit komt door de grote hoeveelheid groente die in de stamppot verwerkt zitten. Door stamppot te eten krijg je dus snel en makkelijk de aangeraden hoeveelheid groenten binnen. Ook de aardappelen zijn goed voor je lichaam, zo lang je ze met mate eet. De aardappel zit bomvol met vitaminen, mineralen en koolhydraten. Al deze stofjes heeft het lichaam nodig, koolhydraten zorgen bijvoorbeeld voor energie en mineralen zijn de bouwstoffen van het lichaam. Dat stamppot vaak wel veel calorieën bevat, zien we dan maar door de vingers!

Tags
Vegetarisch eten: gezond voor ons lijf én voor onze planeet

Vegetarisch eten: gezond voor ons lijf én voor onze planeet

Steeds meer mensen gaan vegetarisch eten of worden deeltijd-vegetariër. Behoor je tot deze laatste groep, dan eet je bewust een…
Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Voor alles is tegenwoordig wel een dag; vaderdag, moederdag, broer- en zussendag, dierendag, dag van de leraar, dag van de…
10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

Het is je vast niet ontgaan. Het nieuws stond er de afgelopen dagen vol mee: boodschappen zijn het afgelopen jaar…