pexels-kookboekenweek-2021

Kookboekenweek: een week lang de liefde voor kookboeken, koken en eten vieren

Jaarlijks vindt in het najaar de kookboekenweek plaats. Tijdens deze week vieren boekhandels en bibliotheken het bestaan van het kookboek en de liefde voor lekker eten. Ook dit jaar is er weer een kookboekenweek, en wel van 5 t/m 14 november. Sla jij je slag om weer wat mooie pareltjes van kookboeken in te slaan? 

Kookboekenweek 2021

Tijdens Kookboekenweek 2021 stallen boekhandels en bibliotheken de beste, mooiste, meest informatieve en meest verrassende kookboeken uit. Daarnaast organiseren zij onder andere workshops, lezingen en proeverijen.

De Kookboekenweek wordt georganiseerd door het CPNB. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek is hét marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld. 

Deze feestelijke week, waarin kookboeken centraal staan, is ontstaan vanuit de ‘Kookboek van het Jaar’-verkiezing. 

Kookboekenweek 2021 vindt plaats van vrijdag 5 november t/m zondag 14 november. 

Kookboeken met korting

De Kookboekenweek wordt door veel boekhandels gecombineerd met diverse acties. Zo zijn veel kookboeken in de aanbieding en kun je zelfs kookboeken onder de €5,00 kopen, die normaalgesproken €25,00 of meer kosten. Ontzettend goede deals dus!

Boekenhandels zijn hierin uiteraard vrij, dus informeer bij jouw plaatselijke boekhandel of zij hieraan meedoen en welke aanbiedingen er tijdens de Kookboekenweek zijn.

De uitreiking van Het Gouden Kookboek tijdens de Avond van het Kookboek

Zoals elk jaar wordt tijdens de Avond van het Kookboek, de avond voorafgaand aan de Kookboekenweek, de winnaar van Het Gouden Kookboek bekend gemaakt.

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige kookboek van dat betreffende jaar. 

Door de vakjury wordt een longlist samengesteld van 10 potentiële winnende kookboeken.

Dit jaar werd deze longlist op 14 oktober bekend gemaakt. Inmiddels heeft de jury zich over deze lijst gebogen en zijn er 5 titels overgebleven voor op de shortlist.

Uit deze 5 titels zal op donderdag 4 november een winnaar bekend worden gemaakt, die er met de titel ‘Het Gouden Kookboek 2021’ vandoor gaat. 

De 10 titels op de longlist voor het Gouden Kookboek 2021

Shortlist: de 5 kanshebbers op de titel ‘Het Gouden Kookboek 2021’

  1. Job & Perry: een klootzak-proof kookboek van Job Pattinasarany & Perry de Man
  2. De bijbel van de Indiase keuken van Paulami Joshi
  3. Een Kookboek van Seppe Nobels
  4. Homakase van Oof Verschuren
  5. Toko Lo van Lola van Ruler

De favoriete kookboeken van Stamppot Maandag

Ook wij hebben uiteraard een soort shortlist van onze favoriete kookboeken. Stamppotkookboeken welteverstaan. Hieronder vind je onze top 3. 

  1. Stamppotbijbel – Werner Drent
  2. Stamppot – Simone de Clerq
  3. 4 seizoenen stamppot – Werner Drent

Niet voor niks verschijnt Werner Drent 2 keer in onze top 3 van favoriete kookboeken. Wij zijn fan! Al eerder schreven we een blog over deze stamppotkoning.

Ga jij een van de kookboeken uit de longlist van de Kookboekenweek in huis halen? Of misschien heb je er al wel een en ben je volop aan het koken geslagen? Dan zijn we natuurlijk ontzettend benieuwd naar jouw mening en jouw favoriete recept. Deel je hem met ons op social media? Een mailtje sturen naar stamppotmaandag@gmail.com mag natuurlijk ook! Kookse! 

Advertentie
Bier, bier, bier en stamppot

Bier, bier, bier en stamppot

Wist je dat bier en stamppot heel goed samengaan? In deze blog vertellen we waarom en welke stamppotrecepten het lekkerst…
Alles over rookworsten!

Alles over rookworsten!

Rookworst is niet weg te denken bij een lekkere stamppot. Wat weet jij over rookworsten? En wat zijn de allerlekkerste…
Zomerse stamppot: 5 heerlijke recepten

Zomerse stamppot: 5 heerlijke recepten

Stamppot in de zomer is net zo lekker als een 'typische' winterstamppot. Ontdek op Stamppot Maandag de lekkerste recepten voor…