Licht verteerbaar

De eerste feestdag van de maand december is inmiddels achter de rug en hopelijk hebben jullie net als ons een erg gezellige Sinterklaas gehad. Een van de leuke dingen aan feestdagen vinden wij het velen eten. Zo hebben we ons met Sinterklaas rond gegeten aan pepernoten, marsepein en speculaas. Na zo’n vullende feestdag hebben wij wel behoefte aan een maaltijd die niet zo zwaar op de maag ligt. Daarom hebben we een aantal stamppotjes geselecteerd die licht verteerbaar zijn, maar ook nog eens erg lekker!

https://www.stamppotmaandag.nl/recept/stamppot-broccoli-met-pijnboompitten/

Stamppot broccoli met pijnboompitten

Groene groente staan erom bekend licht verteerbaar te zijn. In deze stamppot zit veel broccoli en als gezonde extraatjes ook nog winterpeen en gezeefde tomaten. Een stamppot die licht verteerbaar is, maar dus ook lekker gezond!

https://www.stamppotmaandag.nl/recept/vegetarische-andijviestamppot/

Vegetarische andijviestamppot

Deze stamppot is net als de broccolistamppot licht verteerbaar door de groene groente die erin verwerkt zitten. Als aanvulling daarop is hij  ook nog eens makkelijk klaar te maken en harstikke gezond.

https://www.stamppotmaandag.nl/recept/kabeljauw-stamppot-met-mosterdsaus/

Kabeljauw stamppot met mosterdsaus

Sommige vissoorten zijn net als groene groente licht verteerbaar. Kabeljauw is zo’n vissoort. In deze stamppot wordt de kabeljauw gecombineerd met ijsbergsla. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is ijsbergsla ook licht verteerbaar.

https://www.stamppotmaandag.nl/recept/koude-stamppot-tonijn-paprika-komkommer-en-gekookte-ei/

Koude stamppot met tonijn en paprika

Kabeljauw is een licht verteerbare vissoort en ook de tonijn, die in deze stamppot te vinden is, valt onder deze groep. Deze stamppot zit ook nog eens boordevol groente, waardoor hij niet alleen licht verteerbaar is maar ook nog eens erg gezond.

Belangrijk bij licht verteerbare stamppotjes is natuurlijk dat je er niet al teveel aardappelen bij doet, deze liggen namelijk wel zwaar op de maag. Eet smakelijk!

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…