Koude stamppot tonijn met paprika

Koude stamppot tonijn met paprika, komkommer en gekookte ei

Stap 1
Kook de voorgekookte aardappelschijfjes nog 10 minuten tot ze gaar zijn.


Stap 2
Giet af, kook droog en stamp fijn met de uitgelekte tonijn.


Stap 3
Zet de stamppot 15 minuten in de koelkast. Kook intussen de eieren hard, pel en snij ze in parten.


Stap 4
Hak de bieslook fijn. Was en halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakken.


Stap 5
Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringen. Was de lente-uien, snij 1 cm van het groen aan de bovenzijde af en gooi weg. Snij de rest in dunne ringen.


Stap 6
Halveer ook de olijven. Pak de tonijnaardappelstamppot uit de koelkast en meng de mayonaise, groenten, zilveruitjes en de olijven erdoor.


Stap 7
Breng op smaak met zout en peper.


Stap 8
Meng tot slot de rucola erdoor en garneer de stamppot met de gekookte eieren.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

2 zakken voorgekookte aardappelschijfjes
2 blikken tonijn op olie
4 eieren
¼ bos bieslook
1 komkommer
2 rode puntpaprika’s
4 lente-uitjes
4 el zilveruitjes
4 el groene olijven
75 g rucola
6 el mayonaise
zout en peper

Close Menu