Koude stamppot tonijn met paprika

Koude stamppot tonijn met paprika, komkommer en gekookte ei

Stap 1

Kook de voorgekookte aardappelschijfjes nog 10 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 2

Giet af, kook droog en stamp fijn met de uitgelekte tonijn.

Stap 3

Zet de stamppot 15 minuten in de koelkast. Kook intussen de eieren hard, pel en snij ze in parten.

Stap 4

Hak de bieslook fijn. Was en halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakken.

Stap 5

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringen. Was de lente-uien, snij 1 cm van het groen aan de bovenzijde af en gooi weg. Snij de rest in dunne ringen.

Stap 6

Halveer ook de olijven. Pak de tonijnaardappelstamppot uit de koelkast en meng de mayonaise, groenten, zilveruitjes en de olijven erdoor.

Stap 7

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Meng tot slot de rucola erdoor en garneer de stamppot met de gekookte eieren.

2 zakken voorgekookte aardappelschijfjes
2 blikken tonijn op olie
4 eieren
¼ bos bieslook
1 komkommer
2 rode puntpaprika’s
4 lente-uitjes
4 el zilveruitjes
4 el groene olijven
75 g rucola
6 el mayonaise
zout en peper

Close Menu