Stap 1
Wrijf de rosbief in met zout en peper. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de rosbief in 20 min. bruin en gaar.
Stap 2
Verwarm de stamppot in een pan of de magnetron; voeg indien nodig extra room toe.
Stap 3
Neem de rosbief uit de pan en laat deze verpakt in aluminiumfolie 10 min. rusten.
Stap 4
Fruit in het bakvet de sjalot. Bak de tutti frutti 1 min. mee.
Stap 5
Schep de kaneel en de komijn erdoor. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los.
Stap 6
Voeg de honing en de tijm toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 7
Snijd de rollade in plakken. Schep een beetje stamppot op 4 borden. Leg er de plakjes vlees bij en schep er de abrikozensaus over. Serveer de rest van de stamppot er apart bij.