Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot

Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot

Een stamppot met een gewaagde mengelmoes van smaken. De combinatie van de zoete smaak van zuidvruchten en pompoen en de pittige smaak van rosbief, zal je doen verrassen!

Stap 1

Wrijf de rosbief in met zout en peper. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de rosbief in 20 min. bruin en gaar.

Stap 2

Verwarm de stamppot in een pan of de magnetron; voeg indien nodig extra room toe.

Stap 3

Neem de rosbief uit de pan en laat deze verpakt in aluminiumfolie 10 min. rusten.

Stap 4

Fruit in het bakvet de sjalot. Bak de tutti frutti 1 min. mee.

Stap 5

Schep de kaneel en de komijn erdoor. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los.

Stap 6

Voeg de honing en de tijm toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 7

Snijd de rollade in plakken. Schep een beetje stamppot op 4 borden. Leg er de plakjes vlees bij en schep er de abrikozensaus over. Serveer de rest van de stamppot er apart bij.

Advertentie

1 pompoen
1 kg aardappels
50 ml kookroom
1 tl kerriepoeder
500 g rosbief
3 el olijfolie
1 sjalot
100 gr tutti frutti
0.5 tl kaneel
0.5 tl komijn
125 ml droge witte wijn
1 el honing
1 el tijmblaadjes
Zout en peper naar smaak