Stamppot bieten met spek en appel

Stamppot bieten met spek en appel

Heb je zin in stamppot, maar dan net even anders dan anders? Probeer dan eens deze stamppot met bieten, knapperig spek en een frisse appel.

Stap1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.


Stap 2
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.


Stap 3
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.


Stap 4
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.


Stap 5
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.


Stap 6
Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 1/5 kg aardappels
50 g boter
300 g gerookte spekblokjes
1 ui
500 g gekookte bietjes
1 appel
zout en peper naar smaak