Stamppot met pompoen en rucola

Stamppot met pompoen en rucola

Aardappelen horen standaard in een stamppot, maar dit wil niet zeggen dat een stamppot zonder aardappelen niet lekker is. Dit recept laat zien dat je zonder aardappelen nog steeds een heerlijke stamppot kunt serveren. Eet smakelijk!

Stap 1Verwarm de oven voor op 190 graden. Stap 2Schil de pompoen en schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen daarna in grove stukken en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gril de pompoen ongeveer 35 minuten in de oven.Stap 3Haal de pompoen uit de oven. Stamp deze fijn met een stamper. Stap 3Voeg de rucola toe aan de gestampte pompoen. Voeg daarna ook peper en zout naar smaak toe. Maak de stamppot smeuïger door een scheutje melk of olijfolie toe te voegen. Stamp dit nog een keer door elkaar.Stap 4Hak de pistachenoten grof en garneer de stamppot ermee.

1 Flespompoen
75 g Rucola
0
5 tsp Gemalen komijn
1 tsp Gemalen korianderzaad
50 g Gepelde pistachenoten
1 tsp Zout
1 tsp Peper
Olijfolie

Close Menu