Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verassend anders!
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 minuten gaar.
Stap 2
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 minuten rusten.
Stap 3
Schil en rasp ondertussen de gember, snijd de knoflook fijn en had de pinda’s grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 minuten Voeg de knoflook en kool toe en roerbak 5 minuten. Voeg 50 ml water toe en roerbak nog 5 minuten Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep het groene-koolmengsel erdoor. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s. Lekker met partjes limoen.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!