Italiaanse 4 kleuren stamppot

Italiaanse 4 kleuren stamppot

Voor

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en de eieren

Breng een derde pan met water en zout aan de kook voor de broccoli.

De aardappels koken:

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.

Stap 2

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Stap 3

Afgieten en droog stomen.

De eieren koken:

Stap 4

Kook de eieren in 6-8 minuten hard.

Stap 5

Laten schrikken en pel ze.

De broccoli koken:

Stap 6

Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.

Stap 7

Kook de broccoli met paprika in circa 3 minuten beetgaar. Giet daarna af en stoom ze droog.

De uienjus:

Stap 7

Pel de uien en snijd in ringen, pel de knoflook en snijd fijn. Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het groentebouillon blokje op.

Stap 8

Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn,voeg de bloem toe en gaar deze onder constant roeren in circa 3 minuten.

Stap 9

Schenk de bouillon op het uienmengsel. Laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.

De 4 kleuren stamppot maken:

Stap 10

Laat de olijven uitlekken en laat ook de zongedroogde tomaten uitlekken maar bewaar het vocht, Snijd de zongedroogde tomaten fijn.

Stap 10

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Hak ondertussen de eieren fijn, of druk ze door een draadspaan.

Stap 11

Stamp de aardappels fijn en roer het ei, broccoli, paprika, olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella door de stamppot. Maak smeuïg met de olie van de zongedroogde tomaatjes en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

800 g aardappels
4 eieren
500 g broccoli
2 rode paprika's
100 g zwarte olijven
100 g zongedroogde tomaten
125 g mozarellabolletjes
zout
versgemalen peper
Uien jus
2 uien
1 teentje knoflook
zonnebloemolie
0.5 el bloem
0.5 bouillonblokje

Close Menu