lentestamppot

Lentestamppot: Top 10 lekkerste stamppotten voor in de lente

Stamppot alleen voor in de winter? Echt niet! Wat dacht je van een smeuïge lentestamppot? Dit zijn onze favoriete stamppotten voor in de lente.

In de lente is stamppot ook lekker!

Nog steeds denken veel mensen dat stamppot alleen in de winter kan worden gegeten. Maar gelukkig is niets minder waar. Op onze website vind je stamppotrecepten voor elk seizoen, dus ook voor de lente! In de lente zijn de stamppotjes wat frisser en bevatten ze vaak typische groenten van dat seizoen.

Lentestamppot bevat vaak lichte en knapperige groenten, zoals jonge spinazie, raapstelen, asperges, tuinbonen, en radijsjes, die in dit seizoen volop beschikbaar zijn. Deze groenten zijn niet alleen smaakvol, maar ook rijk aan voedingsstoffen en vitamines, wat bijdraagt aan een gezond dieet.

Het gerecht kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de beschikbare lentegroenten en persoonlijke voorkeuren. Lentestamppot is een verfrissende en kleurrijke toevoeging aan de traditionele stamppotgerechten die doorgaans in de koudere maanden worden gegeten.

Lentestamppot: 10 favorieten

Zoals je begrijpt smullen we ook in de lente van een lekkere stamppot. Dit zijn de favoriete lentestamppotten van Stamppot Maandag.

Stamppot sperziebonen (vegetarisch)

Stamppot met sperziebonen is perfect in de lente. De verse sperziebonen voegen een lichte en verkwikkende smaak toe aan het gerecht, terwijl de aardappelpuree zorgt voor een romige basis. Het is een heerlijke manier om te genieten van de verse lentegroenten en tegelijkertijd een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel te zetten.

Bekijk het recept.

Recept stamppot sperziebonen

Stamppot prei met roomkaas en kip

De lichte en knapperige prei past goed bij het lenteseizoen en geeft het gerecht een verfrissende twist. De romige textuur van de roomkaas voegt een heerlijke zachtheid toe aan de stamppot, terwijl de gerookte kip zorgt voor een smaakvolle en eiwitrijke toevoeging.

Bekijk het recept.

Stamppot prei met roomkaas en gerookte kip

Stamppot paksoi met Boursin

De knapperige en licht pittige paksoi geeft de stamppot een verfrissende smaak en textuur. De romige en smaakvolle Boursin voegt een heerlijke zachtheid toe aan het geheel. Samen vormen ze een verrukkelijke combinatie die zorgt voor een smaakvolle en voedzame maaltijd. Dit gerecht is een geweldige manier om te genieten van de seizoensgebonden groenten en tegelijkertijd een culinaire verwennerij op tafel te zetten.

Bekijk het recept.

Oosterse stamppot met gebakken vis

Wil je eens iets heel anders proberen? Deze stamppot bevat ook paksoi en de kokosmelk maakt het nog smeuïger! De knapperige vis zorgt voor een heerlijk contrast in textuur. Samen bieden ze een lichte en smaakvolle maaltijd vol met voedzame ingrediënten.

Bekijk het recept.

stamppot-in-de-zomer-gebakken-vis

Peultjes stamppot met boomstammetjes

Peultjes zijn een perfecte groente in de lente en voegen een frisse en groene smaak toe aan de stamppot. De boomstammetjes, met hun sappige en hartige vulling, vormen een heerlijk contrast met de stamppot. Samen creëren ze een heerlijke en vullende maaltijd die zowel gezond als smaakvol is.

Bekijk het recept.

Peultjes stamppot met boomstammetjes

Tuinbonen stamppot: perfect voor Pasen

Tuinbonen zijn vaak beschikbaar in het voorjaar en zijn daarmee een passende en verse keuze voor de Paastafel. De frisse en knapperige textuur van de tuinbonen past goed bij de lente en geeft het gerecht een verkwikkende smaak. Daarnaast is stamppot een traditioneel en hartelijk gerecht dat bij uitstek geschikt is voor gezellige familiebijeenkomsten, zoals het Paasfeest. Voeg eventueel eieren toe om het nog feestelijker te maken.

Bekijk het recept.

Broccolistamppot met noten en geitenkaas

Een combinatie van broccoli, geitenkaas, dragon, noten en gedroogde tomaten maken samen een smeuïge broccolistamppot. Samen vormen ze een verrukkelijke combinatie die zowel gezond als smaakvol is, waardoor het een perfecte keuze is voor een lichte en voedzame maaltijd tijdens de lente.

Bekijk het recept.

Koude komkommerstamppot met tonijn, paprika, rucola en ei

Stamppot hoeft natuurlijk niet altijd warm te zijn. In de herfst en winter is dat lekker, maar juist in het voorjaar of de zomer verlang je soms naar een koude maaltijd. Dit recept voor koude komkommer stamppot met tonijn is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk het recept.

Rucola stamppot met oude kaas

Stamppot rucola met oude kaas is een heerlijk gerecht dat perfect past bij de lente. De pittige en nootachtige smaak van rucola voegt een kruidige twist toe aan de stamppot. De toevoeging van oude kaas zorgt voor een rijke en hartige smaak die goed samengaat met de pittige rucola. Samen vormen ze een verrukkelijke en hartige combinatie.

Bekijk het recept.

stamppot rucola met oude kaas

Stamppot witlof met spekjes en snijbonen

In deze lentestamppot combineren we de licht bittere smaak van witlof met zoete knapperige spekjes, wat voor een smaakvol contrast zorgt. De toevoeging van snijbonen geeft het gerecht een frisse en knapperige textuur. Samen vormen ze een verrukkelijke combinatie die zowel gezond als smaakvol is, waardoor het een perfecte keuze is voor een lichte en voedzame maaltijd tijdens de lente.

Bekijk het recept.

Op onze website vind je nog veel meer stamppotten voor in de lente. Met behulp van een seizoens-filter kun je eenvoudig alle lentestamppotten op onze website vinden. Heb jij zelf nog een lekker recept? Mail ons deze gerust naar stamppotmaanda@gmail.com. Eet smakelijk en geniet van de lente!

Advertentie
Hoelang moet hutspot koken? Onze tips & lekkere hutspotrecepten

Hoelang moet hutspot koken? Onze tips & lekkere hutspotrecepten

Hoelang moet hutspot koken om te zorgen dat hij perfect gaar en smaakvol is? Check deze blog voor het antwoord…
Overzicht inhoudsmaten voor recepten

Overzicht inhoudsmaten voor recepten

Ben jij ook altijd in de war wanneer het gaat om inhoudsmaten voor recepten? Op Stamppot Maandag vind je nu…
Gezond eten: zo maak je een gezonde stamppot

Gezond eten: zo maak je een gezonde stamppot

Met deze tips maak jij eenvoudig van jouw favoriete stamppotgerecht een gezonde stamppot. Eet smakelijk en geniet!