Stamppot met walnoten

Stamppot met walnoten

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten.

Stap 1

Breng een pan water aan de kook en los de groentebouillon tablet hier in op. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 15 min gaar. Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat ze krokant worden, schep ze daarna uit de pan. Verwijder het vet en vocht uit de pan of neem een aparte pan voor de groente.

Stap 2

Snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie aan en voeg de blokjes courgette toe. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ook deze in stukjes. Voeg deze toe aan de courgette en bak een paar minuten mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Stap 3

Italiaanse stampot Schep een klontje boter en de creme fraiche er door heen. Voeg dan de spekjes, courgette-tomaat mengsel daarna de walnoten toe. Breng de stamppot op smaak met wat peper. Zout is vaak niet nodig omdat de spekjes al vrij zout zijn. Snijd wat blaadjes basilicum in stukjes en meng deze door de stamppot. Verwarm de stamppot nog een minuutje door en garneer met wat basilicum of peterselie.

800 g aardappels
1 courgette
1 potje gedroogde tomaatjes
125 ml crème fraîche
1 blokje groentebouillon
250 g spekreepjes
50 g walnoten
1 teentje knoflook
olijfolie
zwarte peper
boter
verse basilicum
zout naar smaak

Close Menu