Wortel stamppot

Wortel stamppot

Deze overheerlijke smeuïge kost is een variant van de 'gewone' hutspot. Vaak vinden mensen hutspot net iets te flauw, met deze variant is dat probleem uit de wereld geholpen!

Stap 1

Rasp de schil van de sinaasappel. Kook de winterpeen, aardappels en de helft van de sinaasappelrasp in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Pers de sinaasappel uit en roer het sap, de rest van de rasp, de sojasaus en knoflook tot een saus. Dep de tofu droog en snijd ‘m in plakken. Halveer elke plak, leg de plakken in de saus en marineer ze 10 minuten.

Stap 2

Neem de plakken tofu uit de saus, dep ze droog en smeer ze in met een eetlepel olie. Verhit de grillpan en gril de tofu in 5 minuten per kant gaar. Laat de saus waarin de tofu is gemarineerd op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.

Stap 3

Giet het peen-aardappelmengsel af en stamp het fijn met de rest van de olie en de helft van de bosuiringetjes. Verdeel de stamppot over vier borden, leg er een plak gegrilde tofu naast en druppel er wat saus over. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

Advertentie

1 perssinaasappel
1 kg winterpeen
1 kg aardappels
4 el sojasaus
1 teentje knoflook
2 pakken tofu naturel
4 eetlepels
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak